Hengelo (Ov)
074 - 851 76 33
info@hitaa.nl

Onderhoud pelletkachel

Een pelletkachel heeft onderhoud nodig en dan bedoelen we niet de dagelijkse / maandelijkse reiniging van het ruitje, de luchttoevoer, de branderkamer en de aslade, maar groot onderhoud.

Dit groot onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw pelletkachel goed, veilig en efficiënt blijft werken met het juiste rendement.

Het groot onderhoud wordt meestal 1 maal per jaar uitgevoerd maar dit is afhankelijk van de hoeveelheid branduren.

Bij het groot onderhoud wordt de gehele rookdoorgang van de kachel gereinigd, hiervoor wordt de kachel gedeeltelijk gedemonteerd en vaak moet ook de rookgasventilator worden gedemonteerd.

Het demonteren, reinigen en her monteren gebeurt meestal op de plaats waar de kachel staat, dit om eventuele schade te voorkomen.

Naast het reinigen worden ook de dichtingen, bedrading en sensoren nagekeken. Waardoor u weer veilig en schoon van uw kachel kunt genieten.

De meeste kachels kennen een teller die de branduren bijhoudt deze geeft bij het bereiken van een vaste waarde aan dat er service nodig is. Deze tellerstanden worden bij het groot onderhoud weer door ons gereset.

Bij het onderhoud hoort ook het vegen van de rookgasafvoer, de aansluitbuis (tot max 4 meter.) wordt bij het onderhoud standaard meegenomen. Heeft u echter een langer kanaal c.q. schoorsteen dan dient dit deel door een schoorsteenveger te gebeuren.

Voor het onderhoud wordt een half dagdeel (s ’morgens of s ’middags) gepland en het neemt ongeveer twee uur in beslag.

Wij reinigen alleen pelletkachels die door ons zijn geïnstalleerd of pelletkachels van merken die wij in ons assortiment hebben en door erkende bedrijven zijn geïnstalleerd.

Voor de kosten van een onderhoudsbeurd voor uw pelletkachel zie ons tarievenblad.