Hengelo (Ov)
074 - 851 76 33
info@hitaa.nl

Pelletkachel Hengelo

Pelletkachels zijn kachels die branden op hout pellets.pellets

Pellets bestaan uit samengeperst hout, zijn meestal 6 mm breed, verschillend van lengte en cilindervormig.  We raden lichte pellets met het EN+A1 keurmerk aan, zodat u zeker bent van de juiste kwaliteit. Welk merk u kiest, ligt aan uw eigen voorkeur.

In onze showroom hebben wij de pelletkachel merken:

Hitaa-Cola                  Hitaa-MCZ                                          Hitaa_Hengelo_Twente_Pelletkachel_watermark-dielle                                                               

Wij voeren alleen merken waar we veel vertrouwen in hebben, die gedegen zijn gebouwd en u jarenlang plezier zullen geven. De door ons gevoerde merken zijn van voornamelijk Italiaanse fabrikanten die al jaren pelletkachels maken. Onderdelen bestellen of een probleem met uw kachel oplossen is daardoor goed geregeld. De ventilatoren die worden gebruikt zijn Duits, de onderdelen zijn van goede kwaliteit en zijn zeer solide. 

De unieke technologie van een pelletkachel zorgt voor perfecte dosering van de brandstof -de pellets- , zeer veilige werking en een optimaal comfort. .  

Er zijn allerlei soorten verschillende pelletkachels;

Standaard pelletkachels Hiermee bedoelen we pelletkachels die in een ruimte worden gezet om die ruimte (via warme lucht) te verwarmen.  

Pelletkachels met kanalisatie Dit zijn pelletkachels die door het aansluiten van een of meerdere kanalen (buizen) naast de ruimte waarin hij staat ook één of meerdere andere ruimte(s) kan verwarmen. Om een andere ruimte te kunnen verwarmen moet er dus een buis worden aangelegd van de pelletkachel tot de ruimte die u extra wilt laten verwarmen door de kachel. Mocht u dit een interessant idee vinden, dan kunnen we samen met u bekijken of dit voor uw huis mogelijk is.  

C.V. pelletkachels Dit zijn pelletkachels die naast dat ze de ruimte waarin ze staan ook het c.v. waterHitaa_Hengelo_Twente_Pelletkachel_Anselmo_Cola_TermoFocusHR_afbeelding01 (moeten) verwarmen.  In Nederland hebben de meeste huizen een gasgestookte c.v. installatie, door het aansluiten van deze speciaal daarvoor gemaakte pelletkachel kunt u het gasverbruik van uw c.v. aanzienlijk verminderen. De pelletkachel verwarmt dan 1 ruimte rechtstreeks (bijvoorbeeld uw woonkamer) en helpt daarnaast mee om (via uw c.v.) andere ruimtes te verwarmen. Op het moment dat u de pelletkachel uitschakelt zal de cv de andere ruimtes nog gewoon verder verwarmen met het door de pelletkachel verwarmde water. Daarna zal uw c.v. weer verder werken op gas. Een c.v. pelletkachel is dus een aanvulling op uw bestaande c.v. installatie en geen vervanging. In onze showroom hebben wij een c.v. pelletkachel opstelling staan; de Termo Focus HR van Anselmo COLA. (Zoals op de foto links, maar dan in het bordeaux) U kunt bij ons zien hoe de kachel werkt.

Besparing

Met een pelletkachel gaat u besparen op uw c.v. / gasrekening, maar hoeveel?

Daar kunnen wij alleen maar een heel algemeen antwoord op geven, omdat het heel erg ligt aan hoeveel u nu qua gas verbruikt, hoe consequent u de c.v. lager zet, hoe goed uw huis is geïsoleerd, wat u voor uw gas betaalt (wisselt u elk jaar van leverancier om zo maximaal voordeel te behalen?) en hoe u uw pelletkachel gaat gebruiken.  

Meerdere pellet leveranciers (en ook pelletkachel leveranciers) hebben rekenvoorbeelden op hun site staan, met uw jaarnota erbij (om de verbruikte m3 aan gas en de prijs per m3 te checken) kunt u daarmee makkelijk zelf uitrekenen wat u kunt besparen.