Hengelo (Ov)
074 - 851 76 33
info@hitaa.nl

Subsidie pelletkachel

subsidie op pelletkachels.

Alle door ons gevoerde merken pelletkachels:

-(Anselmo) COLA

Dielle

MCZ

Thermorossi

Hebben inmiddels meerdere modellen op de lijst van het RVO staan !  Binnenkort denken wij te kunnen melden, dat alle modellen van deze merken voor subsidie in aanmerking komen.

Met ingang van 4 januari 2016 is er een regeling (via het rvo – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland / ministerie van Economische zaken) voor subsidie op pelletkachels. Deze regeling wordt “Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)“genoemd. Het gaat hierbij om een tegemoetkoming voor de aanschaf van een pelletkachels ( biomassaketels, warmtepompen en zonneboilers) en deze regeling geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

De regeling loopt tot en met 31 december 2020 ! Voorafgaand aan elk jaar wordt het subsidiebedrag voor het jaar erna bekend gemaakt, voor 2016 is dit 70 miljoen.

Als de subsidiepot van een jaar leeg is, ontvangt u in dat jaar een afwijzing (wel subsidie aanvragen dus!) op uw aanvraag. U kunt dan echter binnen een jaar (dus als er voor het jaar erna opnieuw een subsidiebedrag is vrijgemaakt) opnieuw subsidie aanvragen.

Pelletkachels moeten aan bepaalde eisen voldoen om voor subsidie in aanmerking te komen. Zo wordt de norm EN 14785 gehanteerd, maar geldt er ook een uitstootregel de zgn. (EU) 2015/1185.  Om het voor de zakelijke en particuliere consument makkelijker te maken om te zien of hun (beoogde) aankoop voor subsidie in aanmerking komt, is het ministerie bezig met het maken van een apparatenlijst. Deze lijst is nog lang niet compleet!! Onderaan deze pagina vindt u de link er naartoe, let u erop dat het een download is, die regelmatig wordt aangepast. Kijk dus geregeld of “uw pelletkachel” al vermeld staat! Kunt u de lijst niet vinden of vindt u iets onduidelijk, komt u dan gerust langs of mail/bel. Wij informeren u graag.

Voor luchtmodellen geldt een minimaal subsidiebedrag van 500 euro.

Voor hydro/Idro modellen (cv) een minimaal bedrag van 1400 euro!

Verdere eisen (onder voorbehoud van aanvulling):

 • de pelletkachel voldoet aan de gestelde eisen
  •  technische eisen gesteld in bijlage 2, 2a iii voor stof (PM), 2b ii voor gasvormige organische verbindingen (OGC of CxHy), 2c iii voor CO en 2d i voor NOx, van Verordening (EU) 2015/1185!
 • de pelletkachel moet in Nederland gekocht zijn
 • de pelletkachel moet in Nederland geïnstalleerd zijn
 • particulieren: U koopt eerst, vraag daarna subsidie aan
 • zakelijk: u vraagt op basis van een offerte subsidie aan
 • pelletkachel minimaal 5 kW, maximaal 500 kW
 • de pelletkachel moet bestemd zijn voor de productie van warmte
 • De pelletkachel wordt automatisch gestookt op houtpellets
 • De pelletkachel heeft een gesloten voorkant
 • De pelletkachel mag NIET tweedehands zijn

LINK:   RVO pelletkachel subsidielijst

Onderaan de pagina waar u naartoe gaat (met bovenstaande link), vindt u de download mogelijkheid voor de pelletkachellijst. Deze lijst wordt geregeld aangevuld en is nog lang niet compleet !

Op dit moment staan de meeste Dielle, MCZ en COLA pelletkachels al op de lijst, de importeurs/leveranciers van onze andere 3 hoofdmerken hebben ook de benodigde info al verstrekt aan het rvo en hopen dus ook snel een vermelding op de lijst te krijgen.